9 June 2012

Tutorial : Enable Komen untuk CLASSIC TEMPLATE/BLOGSKIN


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera


Sesetengah blog dia ada tulis "__ comments" and banyak perkataan lagi. Tapi, Bila tekan nak komen tak boleh. Masalah ni banyak berlaku kepada pengguna classic template atau blogskins terumatanya.

So, sebab tu lah banyak visitors/pelawat blog korang lari dan tak jadi nak follow blog korang. Lepas tu pulak, tak de shoutbox. Lagilah pelawat blog anda marah kan? So, tak mo marah-marah, jom buat bagi orang comment :)

1) Mula-mula pergi sini :>.
2) Dashboard > pilih Setting


3) Lepas tu, Amik Posts and Comments


4) Korang boleh pilih antara Pop-Up Window atau Full Page. Tapi, kihah rasa Pop Up Window lagi cepat :)
5) Tekan Save ye ^^

Okay. dah siap. trylah jadi ke tak ye :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

12 comments:

  1. sy gune intense debate..mungkin xde orang komen sb canggih sngat ruangan komen..ha3...tq for info!

    ReplyDelete
  2. first time datang sini teruja tengok blog dia,hihi :D...

    rajinnya join contest :D

    ReplyDelete
  3. penatnye wat komen =="
    akhirnyer jumpe jalan penyelesaian pakai tuto ni ...
    thanks..sgt2... ^_^

    ReplyDelete
  4. terima kasih banyak2 . menjadi ^^

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita