8 June 2012

For SyadaAmzahh ♥


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera

Assalamualaikum semua. Hmm. Cuti sekolah ni tak gi mana ke? Ni entry ni saja nak tanya korang. Syada amzah ni sapa eh??

"Hai awak! Sayalah Syada Amzah!"

Eh. kejap. Macam pernah tengok je muka ni.. Macam Shila Amzah pulak. Haish. Hahaha. Memang pun! Syada ni memang adik Shila Amzah, penyanyi juga :) Nak tahu tak pasal Syada ni? Nah kihah share sikit kat korang siapa syada ni C=

Profil Syada Amzah
Nursyuhada binti Amir Amzah atau lebih dikenali sebagai Syada Amzah dilahirkan di 14 Januari 1998. Beliau yang berumur 14 tahun pada tahun ini, 2012 berasal dari Kuala Lumpur Malaysia..

Syada ni merupakan Anak perempuan kepada penyanyi terkenal, ND Lala. Pernah memasuki Idola Kecil Musim pertama. Beliau lebih aktif di Twitternya( @SyadaAmzahh ). Facebook realnya hanyalah Syada Idola Kecil 1 , Syada Lala Full dan Yaya Amzah..  Seperti kakaknya, Syada juga bergiat aktif di YouTube ( SyadaAmzahMusic98 ). Ohya! Dia juga seorang BLOGGER! Jom Follow blog dia, http://syadaamzahstory.blogspot.com/ =)


P/s: yang facebook account lain tu, bukan milik syada okay. Hanya link yang di atas je yang REAL :)

Haa. Dah kenal kan? So, Kihah nak story mory sikit ah kat korang. Syada ni Baik. Ni  tak ada isi udang di sebalik kulit udang ye. Kihah buat post ni pun dia tak tahu T^T Huhuhu. Cedeyh lak..

Ada orang kata dia ni sombong. But yah, Bagi kihah tak kot. Baik gi ada lah. Serious tak tipu. Dia rajin sangat. Mungkinlah korang pernah tegur dia, blablabla kat facebook ke, twitter ke, skype ke. Dia tak reply kan? Dey macha! Dia bukannya macam sotong yang ada banyak tangan yeee. Dia pun macam kita, hanya ada 2 tangan dan 10 jari. Tak lebih.

Kihah pernah skype ngan dia. Anyak ali ah. Aaaa. Masa kihah skype tu, Ya Ampun! Banyak gila IM dia masuk kat facebook. walaupun dia ada kat Key-El dan kihah di bawah bumbung rumah, kihah dengar. Berduyun-duyun! Serious tak tipu. Tu pun nasib baiklah bila dia online, button hijau. Sesetengah artis tu, online tapi sengaja buat-buat off. Hahaha.

"Ni Teddy Bear sayaa!"
Kihah tak tahu kenapa kihah suka gambar atasni. Comel kuasa 1352836! hahaha.

Kihah ni bukanlah kawan sekolah dia ka, adik-beradik dia ka, sepupu dia ka apa ka. Kihah pun tak tahu acano kami leyh tawan opss. kawan. k. Rasanya semuanya sebab Twitter. #KalauTwitterTakAda, Jangan harap Kihah dengan Syada ni berkawan. Huhu.


#11 April 2012 : Ni yang buat kihah nak nangis ni. Huhu. Nak taip ni pun tak berani. Serious syada ni cuwet. Huhuuhu :'D

Pastu kaaaannn, kami start skyping. Ni gambar 1st time skype ngan dia. Huhu. Semuanya candid. Kecuali yang paling besar tu. Alah. gambar yang blurr sikit tu.

1st

2nd *malam keessokkanya

3rd *ni tengah jiwang ni.. Huhuhu. Momo comellah!
Yang pastinya, Kihah baru lepas balik kenduri. Lol

4th *ni tadi. Huhuhuh. Belakang dia tu Bella. Kawan sekolah rendah dia

"Opps. Maafkan saya kalau buat silap. Saya pun tak sempurna :)

Amboi kau cik kihah. Memandai je. Nanti tak pepasal kau kena cubit ngan sya. hahahaha. Btw, kalau korang tngah baca entry ni, kihah nak korang VOTE UNTUK DIA di MyKidsAwards. TIAP TIAP HARI! :)

*cantik tak kihah buat? :P

Korang ada 7 VOTES okay. Korang just tekan Nominate, pastu, vote lagi di Favorite Kids Female Singer! Scroll bawah sikit.



Thanks all! Ohya. ada yang ask kihahh. Apa nama skype syada. Awak peminat dia kan? Nah ; Syada.Licious.


AWESOME POST/GIVEAWAY MUST READ/JOIN!!
GA AMER : OWN DOMAIN, LOMO, RM50 & 3 HADIAH PILIH SENDIRI!
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

10 comments:

  1. kite dh vote syada ! eyhh betuah awak dpt skype dgn syada comel nie hehe

    ReplyDelete
  2. Wah ! untunglah dapat Skype ngan Syada :)

    ReplyDelete
  3. darwish dah vote..bertuahnya dapat skype ngan dia

    ReplyDelete
  4. Seronoknye skypedengan die.sweet sangat.haha

    ReplyDelete
  5. Wahhh , untungg lh boleh skype ngan Syada . Eh , kenape sy tak jumpe pon skype Syada ?

    ReplyDelete
  6. Wahhh ,untung lhh dapat skype ngan Syada ! Btw , kenape sy tak jumpe skype Syada ehh ?

    ReplyDelete
  7. Wahhh , untungg lh boleh skype ngan Syada . Eh , kenape sy tak jumpe pon skype Syada ?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita