27 March 2012

Post Title Like Meh.


Assalamualaikum dan Hello.

Dah lama rasanya kihah tak update tutorial. Tuto kali ni for DENIM/MINIMA. Tuto asal from Hanan Fareeha :)


Rasanya ada banyak orang request cuma kihah malas nak type dan online. Kebusyan melanda. Maaf. So, Lets start Down

1. Log In>Dashboard>Design>Edit HTML
2. Mula mula search .date-header {
3. Kalau dah jumpa,paste kan code ini bawah .date-header {
background-repeat: no-repeat;
background-position:left center;
-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
background: #FAAFBE;
text-align: center;
margin: 0;
padding: 0;
font-weight: bold;
color: #ffffff;
NOTA
COLOUR boleh tukar di SINI

4. Lepas tu search code .post-title {
5. Kalau dah jumpa,ctrl+c and copy code and paste di bawah .post-title {
background: #FBEFEF;
border: 2px solid #FBEFEF;
font-family:"Georgia",Georgia,Serif;
text-align:center;
text-shadow: 2px 1px 2px #FFCCCC;
border-bottom:4px solid #F9B4B4;
border-left:4px solid #F9B4B4;
border-right:4px solid #F9B4B4;
font-weight:normal;
color: #FAAFBE;
}
NOTA
COLOUR boleh tukar di SINI

6. Preview and Save Template kalau tak de apa2

Kalau jadi tolong comment. Kalau tak jadi pun comment. Nak tahu je. Hahahahahaa. Kalau nak re-post tuto ni kat blog korang, kredit to faqihahhusni and hannan. Ohya.

EXTRA!
background: #FBEFEF; dan background: #FAAFBE; boleh tukar ke gambar. Gantikan kod tu dengan :

background:url(URL BACKGROUND);

Rasanya tu jela kot for todays. Bye and assalamualaikum



Anda kaki ONLINE? Tekan SINI.
Suka dengar RADIO? Tekan SINI.
Nak SAMSUNG GLAXY TAB 7.7? Tekan SINI.
Nak Tiket jumpa ARTIS POPULAR percuma? Tekan SINI.

author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

10 comments:

  1. Keren, aku coba dulu untuk body dan post ada backgroundnya sehinga lalu mirif blogazine...hehheeee thanks idenya...

    ReplyDelete
  2. @Nisha Izlynwelcome! amboii. sampai komen dua kali ni. hahaha

    ReplyDelete
  3. kenapa bahagian tarikh tu tak ada ye. cuma tinggal tajuk aje

    ReplyDelete
  4. bahagian tarikh tue masalah ckitlarh.. title tue dah ok.. :(

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita