Tutorial : Coloured Music Box/Youtube Player

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera :)

Youtube/Music Player ni gradient. Maksudnya mixed two colors. Kalau korang tengok, ada Purple+putih kan? :) Autoplay ye.

Blogger Template
1- Blogger > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2- Copy kod di bawah dan pastekan di ruangan HTML/JavaScript
3- Save

Classic Template
1- Blogger >Template > Cari tempat yang nak letak music player ni
2- Copy kod di bawah dan pastekan di ruangan HTML/JavaScript
3- Save
<center><object width="27" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9cpHHKYt3P4?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;color2=F7CFFF" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/9cpHHKYt3P4?version=2&autoplay=1&hl=en_US&color1=ffffff&color2=F7CFFF" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
Nota ~
Pink : tukar kepada warna yang anda suka. warna ni akn ada kat atas >Code<
Orange : tukar kepada warna lain yang anda suka. warna ni akn ada kat bawah >Code<
Red : kelebaran sidebar/tempat yang anda nak letak music box ni
BlueBlack : tukarkan kepada code lagu anda. Boleh amik kat youtube. tengok kat url ada kod nya

goodluck yaw.

Related Tutorial for classic template :
tutorial-letak-lagu-di-blog-new-style 1
tutorial-letak-lagu-di-blog-new-style 2

Others :
Share this with the people you care for.
ON STAGE dengan Dato' Siti!

Comments

  1. Cmne nak tukar lagu kt code tu?? o.O

    ReplyDelete
  2. ape name laguu dlm blog qihah nie..dah hesteria nie..sedap giler

    ReplyDelete
  3. Thanks qihah. Sangat berguna :)

    ReplyDelete
  4. Dah jadi.Trima kasih qihah wat tutorial ni. :)

    ReplyDelete
  5. Thanks Qihah. Tapi macam mane nak repeat-kan lagu tu eh?

    ReplyDelete
  6. Thanks Qihah. Btw, player ni boleh repeat tak? Kalau tak, macam mane nak buat die repeat eh?

    ReplyDelete
  7. Menjadi. Thanks. Btw, player ni boleh repeat tak? Kalau tak, macam mane nak buat repeat eh?

    ReplyDelete
  8. @Ayie96 ya. yang ni repeat punya rasanya. autoplay juga

    ReplyDelete
  9. Terima ksh daun keladi dik.. Menjadik. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar