Tutorial : Cbox Mine Version

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera

Example ;

Maksudnya form di atas dan segala mesej-mesej tu ada kat bawah form tu.

1. Buka codes cbox anda. Tengok kat gambar ni sebagai contoh:

click gambar untuk besarkan

2. kemudian, tukar codes yang merah tu kat bawah dan kuning di atas. Tengok betul-betul eh.
3. bila dah tukar, jadilah macam ni. hehe

click gambar untuk besarkan
4. Save

p/s : simple and quick tutorial. Harap faham :3

Comments

  1. wahhh....mcm menarik je tuto ni

    ReplyDelete
  2. Nice tutuo.. Macam mana nak buat navigation macam awak?? Yang contact, instragram tu? Boleh buat tuto tak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016