7 July 2011

Tutorial : Buat gambar bergerak


Photobucket

Hii. Kali ni nak buat Tuto lagi. This tuto request from Ieqa.


Korang tahu tak tuto ni nak buat cam ne. Tengok gambar ini.


Abaikan saja muka Kihah. Time tuh Elektrik tak ddaa. Boring =.- Buka lah Lappy. :D
Tutorial ini guna PHOTOSCAPE. So, sesiapa yang TAK ADA software Photoscape,
>>DOWNLOAD SINI.<<


Cara nak buat Gambar Bergerak.

Firstly, Buka Photoscape.


Second, Pegi kat bahagian Animated GIF. Tengok gambar ini.

2. Tekan Add. ambik gambar korang yang korang tangkap guna kamera Laptop korang.
3. Tukar Masa, Kalausemakin sikit, Gambar tu akan bergerak laju. Dan sebaliknya.
4. Save.

Cara nak letak gambar Dalam Blog.

1. Pergi account Photobucket.. Upload gambar. 
2. And  then, copy dia punya HTML codes.
Copy code dalam kotak uh. :D

3. Dasdbord > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript
4. Pastekan kod kat dalam ruangan tuh. And Then, tulis lah ape-ape pun dibawah kod tuh :D
5. SAVE..

Kan Dah cakap, senang macam makan kacang :p Comment jika tak paham.

author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

20 comments:

  1. thank you :) tak sabarnya nak buat

    ReplyDelete
  2. kalau yang nak letak dekat post ada tak ?

    ReplyDelete
  3. @nadhirah raihanErrkk.. Just pergi post, tekan yang nak letak gambar tuh, tekan yang URL, copy dier punya Direct Link, paste kat situh

    ReplyDelete
  4. awaqs,,code nyer x dew p0wn??

    ReplyDelete
  5. owh..oke dha jumpe..thanks..sorry lmbat weply..

    ReplyDelete
  6. Yayy! Akak saya dah buat.Nasib baik saya tak perlu download PhotoScape.
    Allhamdullilah :D

    ReplyDelete
  7. Adik akak buat memang jadi , tapi knp picture tuhh besar sangat bile akak letak dkt blog? please reply :D

    ReplyDelete
  8. kalau nk buh lagu mna gambr 2 begerak bolh x..??

    ReplyDelete
  9. Klau gmbr 2 b'grk smbl dngr bnyi lg cmner lak nk bt erk???<3

    ReplyDelete
  10. @sweet loves(ieyzah atieyrah) Hmm. Ada ka yang ada bunyi? Kalau ada bunyi tu video lah. haha

    ReplyDelete
  11. mohon share di blog saye boleh?
    ni blog saya-->http"//gagamiami12.blogspot.com.do read, do follow.:D

    ReplyDelete
  12. tq ...faqihahhusni ...bgi cara nk wt

    ReplyDelete
  13. mcm2 sye amek utk hias blog qiela ^^ hope klau ad mse singgah la :D ad 3 blog ni ._.
    (http://santapantogether.blogspot.com/) ~> :D klau ad mse la ._. thnxx sis ^^

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita