Buang background/Shadow di gambar -SIMPLE TEMPLATE-

Assalamualaikum. Belainan sikit kan? HEHE. Kihah now use template biasa sebab lebih senang nak edit. :D *mesti ramai yang akan ubah juga #MAYBE*


If korang guna template biasa, mesti ada Shadow kat belakang tu. Ce tengok gambar ini.
P.S sengaja nak tunjuk font yang baru download. Ada banyak lagi sebenarnya. HAHA.
Ok. Dah nampak? So, meh kita buangkannya. :D Kita bako je!

Dashbord > Design > Edit HTML

Ctrl + F serentak search kod ini.
post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
Nthen, kat bawah kod post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img, tu, ada kod ini.
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1); 
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1); 
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
DELETE KOD TU. Sudah? Kalau tak faham, tengok gambar ni.


Ok. Preview dulu, Kalau jadi, tekan butang  SAVE TEMPLATE. 

Credit to
\FAQIHAHHUSNI/

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016