23 June 2011

Buang background/Shadow di gambar -SIMPLE TEMPLATE-


Assalamualaikum. Belainan sikit kan? HEHE. Kihah now use template biasa sebab lebih senang nak edit. :D *mesti ramai yang akan ubah juga #MAYBE*


If korang guna template biasa, mesti ada Shadow kat belakang tu. Ce tengok gambar ini.
P.S sengaja nak tunjuk font yang baru download. Ada banyak lagi sebenarnya. HAHA.
Ok. Dah nampak? So, meh kita buangkannya. :D Kita bako je!

Dashbord > Design > Edit HTML

Ctrl + F serentak search kod ini.
post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
Nthen, kat bawah kod post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img, tu, ada kod ini.
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1); 
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1); 
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
DELETE KOD TU. Sudah? Kalau tak faham, tengok gambar ni.


Ok. Preview dulu, Kalau jadi, tekan butang  SAVE TEMPLATE. 

Credit to
\FAQIHAHHUSNI/
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

6 comments:

Budi Bahasa Budaya Kita