2 March 2013

Tutorial : Mister Linky's Widget (Link Exchange)


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Widget Misterlinky adalah widget yang berfungsi untuk memudahkan pelawat blog meninggalkan link blog mereka pada mana-mana blog yang memasang widget ini. Dengan adanya senarai blog pengunjung, mudah untuk anda melakukan aktiviti "blogwalking". Selain dari itu, dengan widget Misterlinky, pemilik blog diberi pilihan untuk delete mana-mana link yang mereka tidak kehendaki.



Dapatkan widget ini di www.misterlinky.net. Anda perlu mendaftar terlebih dahulu untuk mendapatkan widget ini.Cara nak daftar:







Akan muncul paparan pemberitahuan email telah dihantar kepada anda:



Cek email yang dihantar oleh Misterlinky. Kemudia copy kod yang diberi dan paste dalam kotak confirmation code tadi:
 


Login akaun menggunakan id dan password yang anda daftar tadi:


 





Lastly, copy kod widget yang diberikan:

CARA LETAK DI ENTRY/POST/PAGE
1. Dashboard > New Post ATAU Dashboard > Pages > New Pages > Blank Pages
2. Letak title dia
3. Di ruangan nak tulis entry tu, anda tekan HTML tau bukan Compose. Pastu paste codes dia kat ruangan tu. Lepas dah paste, tekan Compose semula.
4. Preview, Save


Selamat mencuba! :) MariBinaBlog's
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

1 comment:

  1. dear, jom bagi sokongan join segmen mudah ini. tak perlu tag siapa2 pun . sebb nak kumpul bloglist nnt senang nak blogwalking. kalau bertuah mana taw dapat vintage owl necklace?? tq ye. :)
    http://lieyanaahmad.blogspot.com/2013/02/bloglist-review-and-giveaway-by-lieyana.html

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita