Tutorial : Letak Blog Archieve untuk Blogskin

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera :)

Blog Archieve ni macam gadget yang menghimpunkan entry-entry blog kita. Senang nak bagi orang cari. Contoh :



i. Carilah tempat yang sesuai untuk diletakkan ye. Kalau dah ada sidebar nak letak kat mana-mana search saja tajuk sidebar anda tu di ruangan Edit HTML.
ii. Copy code ni dan paste sahajalah
<center><select style="background-color: #FFD6E7; color: #424242; font: 10px tahoma; letter-spacing: 2px; border: 1px #A4A4A4 solid; padding: 2px; width: 200px;" onChange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value;">
<option value=''>Months♥</option>
<BloggerArchives>
<option value="<$BlogArchiveURL$>"> <$BlogArchiveName$></option>
</BloggerArchives></select></center>

Kuning : warna background. Boleh cari kat SINI
Pink :  warna border dia
Merah : Ayat untuk anda sendiri. Blog Archieve ke apa ke.

iii. Save :)

Comments

  1. Kihah , saya berminat dengan blockquote kihah tu . Boleh buat tuto tak ? :)

    ReplyDelete
  2. nice tuto. gune tuto ni ea.. thanks =)

    ReplyDelete
  3. kihah,saya punya x der sidebar tpi ada sidefooter jer..mcm mner nk buat yer?harap kihah dpt bantu :)

    ReplyDelete
  4. saya cuba buat, boleh tapi content takdak. macam mana tu ye?

    ReplyDelete
  5. Buat blog archieve mcm simple template dpt tak utk blogskin ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016