Tutorial : Letak Background untuk Cbox

Assalamualaikum and Hello gais.

I'm back setelah lama tak online. kehkehkeh. Rindu tak? LOL. Abaikan. haha. Tutorial kali ni kihah nak buat background for cbox. FULL TUTORIAL ok?

Jangan jadi macam sesetengah orang yang sanggup buka page source pastu curi kod Kihah. Hey tak de akal ke? -.- Bagi yang tak ada Acc Cbox, TEKAN SINI UNTUK TUTORIAL

Transparent Background at cbox.ws
 
1. Tekan SINI pastu Pergi cbox.ws.
2. Lepas log in, pastu pergi Look & Feel ambil Colours and Fonts
3. Pastikan semua ni TRANSPARENT atau TAK PAYAH TANDA APA-APA. Tengok contoh bawah ni.


4. Nampak tak? Kalau tak, tekan gambar tu okay? Lepas dah habis semua tu, tekan butang APPLY.
5. Pergi Publish! copy codes tu okay?

Letak di Blog

1. Blog > Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript.
    \\Bagi pengguna classic template, pandai2lah cari tempat untuk letak tempat shout ni//
2. PASTEKAN kod cbox tadi kat ruangan tu. TIME TO EDIT!


3. Tambahkan kod kat bawah ni diantara kod <div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"> dengan <div><iframe frameborder="0" width="200" height="90" src="http://www3.cbox.ws/box/?...................

<center><div style="background:url(URL BACKGROUND);width:210px;border:1px solid #000;"></center>
MERAH ; Background anda. Boleh tengok kat bahagian Stuff kihah.
HIJAU ; Ketebalan Border
COKLAT ; Warna border
<center><div style="background:url(URL BACKGROUND);width:210px;border:1px solid #ccc;"></center>kod cbox anda </div>
4. Nampak? Boleh SAVE kalau jadi ;)

Okaylah.  tolong baca SINI dan SINI kejap. Thank You. Byee!

Comments

  1. Tuto best. Tapi malas lah buat chatbox :p

    ReplyDelete
  2. tuto yg best lolz' pandaii :')

    ReplyDelete
  3. @Nabila : My Pleasure Ila :D
    @Aishah Adlina : Hahahahah. Nanti orang tak datang blog awak pulak.
    @mursyidaaz-zahra : Welcome akak :)
    @lin stories : Thanks lin
    @miss nieda : HEHE. Thankss
    @Eyyka : Hahah. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. [url=http://safepaydayloanshere.com/#bfaqihahhusni.blogspot.com]payday loans[/url] - payday loans , http://safepaydayloanshere.com/#sfaqihahhusni.blogspot.com payday loans

    ReplyDelete
  5. akak, klu utk blogskin mxm mne pulakk ?

    ReplyDelete
  6. akak, klu utk blogskin mxm mne pulakk ?

    ReplyDelete
  7. @๋‚˜์˜ ์ด์•ผ๊ธฐ err. are you sure? just try it again and again. dah transparentkan ke?

    ReplyDelete
  8. kihah maaf saye tecopy code cbox yg numbe 1 tu ,, sye ingat boleh copy rupenye tu code cbox awak maap ye . bole tolong aja tak mcm mane nak cbox cam awak sye tak berape nak pandai sgt . bole ?

    ReplyDelete
  9. @najwa iezora ADA TUTORIAL DAFTAR CBOX DI LIST TUTORIAL. DAN TOLONG REMOVE CBOX SAYA DI BLOG AWAK! TQ.

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016