25 October 2011

Freebies : Template BLOGSKIN "Waiting For The Moon"


Assalamualaikum dan Hye :>

Jyeaah! Kihah perhatikan sekarang ni ramai yang guna template from blogskin or make sendiri right? So, Kihah decide nak buat juga lah. Hihi. Kot-kot yang teringin. Dah ambik tu, jangan lupa komen. OK ke KO? HAHA.

Template ni base codes kak Nazihah punya.. Kihah re-dit balik. Hihi. So, korang mesti nak tengok preview yang Kihah buat kan? Hihi. Tengok ni.


Amacam braader? Cantik tak header Kihah buat? Hohohoho. Nah Kihah kasi link sikit. Add Kihah as friend kat blogskin tau! Hihi. Tekan je link ni.


Kihah tau ramai yang nak tau cara mendownloadnya kan? Tengok sini.

Tekan link kat atas tu, scroll bawah sikit. Ada ni.




Okay. Copy semua kod yang korang download tadi.
Pastu, Pergi Dashboard > Design > Edit HTML > Scroll bawah siki, ada tulis Revert to Classic Templates


Dah tekan?? Lepas tu, dia akan berubah cari macam lain kan? Korang delete semua kod kat kotak tu, gantikan dengan yang korang copy/download/ kod yang blogskin punya tu.

Okaayh. Siap. Korang editlah sampai korng suka. Okayh? Okay lah. Nak tidur. Dah ambik, komen sikit okay ke tak? CANTIK KE TAK? hihi. JANGAN DELETE BAHAGIAN CREDITS!
Happy Deepavali! Hihi.
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

32 comments:

  1. Tahniah , blogskin akak jadi recent skins :)

    ReplyDelete
  2. syapik tak ready lagi loo mau pakai blogskins ni,,risau,sebab tak pandai lagi,kalau silap kan susah ! huu.btw,thanks taw ! ape2 hal kalau nak gune blogskins,syapik dtg sini saje lah ! huhu

    ReplyDelete
  3. @Fathin Syukrina Mj ♥ Ouh. Yang tu senang je. Paste je kod tu kat bawaaah sekali.

    ReplyDelete
  4. Lawa la blogskin ni .
    saya ambil tau

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..jdi gak..tengs bnyk2 kihah..

    ReplyDelete
  6. kihah ,, saya amek tau.. btw mcm mne nak hilangkan header yg kihah punye tu.. pastu tukar dgn header kite

    ReplyDelete
  7. @amalia azhar Sure. Boleh. Awak cari kod ni http://i1227.photobucket.com/albums/ee434/Faqihah_Husni/waitingforthemoon.png

    ReplyDelete
  8. terima kasih kihah,kte guna blogskin nie..tapi kte ubah suai sikit . ^^

    ReplyDelete
  9. comel lah , ambek ea ? Tenkiu ! :3

    ReplyDelete
  10. kenapa x ada post...help me..dah publish dah

    ReplyDelete
  11. kepada kihah atau ahli blogger yg menngunakan template ini hafiz ingin bertnaya macam mana nak buang welcome note tu...sbb hari tu hafiz dah buang tapi x leh masuk kan menu utama lak..so please ajar..atau buat tuto..

    ReplyDelete
  12. Qihah, thirah pakai :) thanks <3

    ReplyDelete
  13. @Faqihah Husni

    Assalamualaikum. Akak, boleh tolong delete comment saya yg ini tak? Disebabkan sy dah pun berhijrah memakai tudung & gambar ini menunjukkan aurat sy yg terbuka. Harap faham :) Terima kasih banyaak banyak!

    ReplyDelete
  14. saya amek yee dan edit sikit dekat bahagian board :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita