Backgorund di dalam entry

Assalamualaikum. Ikha tanya I macam mana nak buat background kat dalam entry. "tau tak macam mane nak ltk background dekat post?­ ­" . Ikha tanya cam tu la. Credit to : Sis Lyssa


1. Log in > Dashbord > New Post


2.Pastikan semasa kod ini di paste, dalam keadaan Edit HTML BUKANNYA Compose.

 <div style="background:url(Link gambar disini) no-repeat;">Taip segala entri untuk blog anda disini. </div>



 Letakkan link gambar pada tulisan biru
Jika anda menggunakan gambar bersaiz kecil, sila buang no-repeat. 
Taip apa sahaja entri anda seperti biasa dalam kawasan merah
   Atau kalau hendak lebih mudah, buat apa sahaja entri, tetapi ending mesti ada </div>  
 *Sudah siap, publish n lihat hasilnya oke? :)


3. Preview, SAVE!


Ok. Papa!

Comments

  1. tengs !! menjadi unn ! dah lameee nak tahu ! HEHE

    ReplyDelete
  2. Oh , tenks yep . Jadi plak . Mmg daridulu nk tau tuto ni :')

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar