Tutorial : Like Box

Assalamualaikum!
Dengarlah pantun 2 kerat Kihah ni.
Bangun pagi gosok gigi,
Belajar tutorial lagi ini pagi.

Hahaha. Ok tak? 

Belajar Tutorial di pagi harinya,
Like Box button tutorialnya.

Kalau korang tak tahu, apa tu Like Box Button, Tengok gabmbar ini.

Sebenarnya, Tutorial ni, Aini & beberapa orang yang request lama dulu.

Jom buat.
  1. Create Page Kat Facebook dulu . KLIK SINI !!
  2. Pilih Cause or Comunity .
  3. Letak tajuk > Tick Agree > Get Started
  4. Fill In apa Yang patot ! Pergi kat Wall .. Copy URL Address tuh! :)
  5. Then , korang pergi link ini . KLIK SINI !
  6. * Paste Url Fanpage korang tadi tuh !
    * Adjust Width !
    * Tick mana yang patot !
    * Get Code ! (Jangan lupa Copy Code iFrame!)
  7. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
  8. Paste Kode yang anda copy tadi di rungan HTML/JavaScript
  9. Da siap. SAVE ! Cuba try view and like! menjadi tak? :) hehe ~
Itulah cara-caranya
Harap bagi 'respond' atau comentnya.
Written By: Faqihah Husni
Credi to:  Kak Lyssa

Comments

  1. nurul da buat tapi keluar facebook je..yang like nye tak de pun..huhu~~

    ReplyDelete
  2. mb kena tukar setting width kot..tapi tak reti nak tukar...huhu~~

    ReplyDelete
  3. kihah . urm asl width n height dy x ley ubahh ? urmm sediyy . :(

    ReplyDelete
  4. kalau guna blogskin nak buat cm mn?

    ReplyDelete
  5. why tak jadi eh?
    jadi kosong jew tempat tu
    tak kuar ape-ape..
    help me please!

    ReplyDelete
  6. Syukran jiddan. Jazakallahu khairan. Terima kasih banyak kihah. Dah jadi. ^o^

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016