29 April 2011

Tuto: Center Header


Assalamualaikum semua! Kihah suka BW blog orang yang komen kat shoutbox Kihah. Ada la beberapa blog yang header dia tu ketepi. Kihah malas nak tegur, nnti diorang kata apa pulak kan? So, Kihah nak buatkan Turorial Centerkan Header la. Jom la mula!

Firstly,  Pergi  Dashboard, Design, Edit HTML. 
Tak perlu tick expand widget templates.
Ctrl+F serentak , cari code ni .
 /* Content
Dah jumpa? bagus, Selepas tu, Copy (CTRL+C) dan pastekan kod ni diatas atau sebelum /* Content  tadi.

.Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}
Preview dulu sebelum Save k :D
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

14 comments:

  1. Trima ksih untk tuto. Tp Qihah slh tulis la. Untk Copy (Ctrl+C) ;)

    ReplyDelete
  2. @Aishah AdlinaMungkin sebab awak guna Template bukan Blogger punya kod

    ReplyDelete
  3. salam. terima kasih bebanyak. akak pergi kat blog org lain semuanya tak jadi. so, akak cbe tutorial adik, semuanye jadi. terima kasih bebanyak sebab adik tak kedekut. thnx ya :)

    ReplyDelete
  4. Wheee ~
    Thankss . Dah jadi , Kihah !
    Love you . Muaahmuah .
    =ikhlas ni=

    ReplyDelete
  5. whoah!!! jadik lah. gumawo(thanks) sgt2. sye mmg tgh cari tuto ntuk tu. trimas sgt2 tau. ^^

    ReplyDelete
  6. Awak tue!! comelnye belog awak :D i've tried dis dah lama cr tutoREAL untk neh. dah try and jadik tenkiu ye !

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita