13 September 2014

Featured in Berita Harian Didik


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Woooooooooooooohoooooooooo!!!  Finally! Faqihah Husni back!!! Huhu. excited tak? hm? k qihah tahu tak de sapa excitted hahaha syok sendiri selama ni

aku tak tahu la sebab apa tak update lama. too many events this year.

anyway, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua bloggers. Hahaha tahu dah lambat tapi nak wish jugak. tak kesah.

Tahun ni aku featured in BH Didik. Thanks kak Arina Azlan for intervewing me. I interview through email je. kebetulan time tu tengah sibuk dengan Digital Animation Story Telly Competition. Alang-alang menyeluk pekasan aku jawab la soalan kak areena. dia ada tanya kebaikan berblogging dan salah satunya terselitlah "menjana pendapatan melalui blog".

Ramai tertanya-tanya. "Hang duk juai apa kat blog tu qihah?" "Macam mana hang dapat duit kat blog?" "Macam mana boleh masuk paper tu?" dan banyak lagi. Okay. Meh nak cita sikit meh.

Kisahnya bermula apabila kak Arina ada merisik qihah di instagram . She asked me to email her and I did that. Time tu di sekolah. I knew ni pun sebab one of my senior stalked my instagram while I'm sitting beside her and I asked her to stop at one of my photo (which is I dah delete dah). Terkejut tak terkejut kau.

Qihah tak jual apa-apa pun. I just promote/share iklan-iklan ja. Qihah daftar di bawah beberapa syarikat seperti Nuffnang, Churpchurp, 8share. Qihah just share-share iklan camtu je. Takda la juai-juai produk kecantikan ka baju ka apa ka noh. Jangan duk pikiaq hat lain pulak.

Dan pasai gambar di dalam tu, I sent her about 4 photos dan tak tau pulak dia pilih hat tu. Gambar tu qihah sent with caption bersama dengan pengetua. Bukan bapak I ok. =,="

Terima kasihlah kepada yang support qihah sampai sekarang. I sekarang dah jarang update blog dah huhu. doa-doakanlah Faqihah Husni rajin ye.

ni time English Language Drama Competition and Alhamdulillah, we won Second place :)

Babaii


author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

3 comments:

  1. salam, sis tag adik utk Liebster Award..
    jemput singgah ke blog sis Murni ^_^

    http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  2. Wahhh hebatnya.. aktif juga eh?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita