Request A Blog Designing

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Sempena cuti sekolah ni, Qihah memang dah lama bercadang untuk buat tempahan edit blog. Walaupun ramai dah yang buat, takpe nak mencuba nasib. Dulu ramai yang minta tolong edit tapi disebabkan kekangan masa di asrama dan sebagainya, maka terpaksa ditolak dengan hati yang berat *acewah ayat*

Jangan risau, harga yang ditawarkan memang berpatutan selaras dengan design / edit yang diberikan kepada anda ;) Qihah tak la sehebat blogger yang lain mangedit blog. Tapi, boleh la kan. hehe

Mohon kerjasama anda untuk membaca terma dan syarat berserta pakej yang ditawarkan dengan teliti terlebih dahulu sebelum membuat tempahan. Terima kasih. ^___^




Terma dan syarat tempahan
  • Anda mestilah seorang yang SERIUS, JUJUR, PENYABAR DAN TIDAK CEREWET. Saya berhak menolak sekirannya pemintaan anda tidak dapat dipenuhi.
  • Saya hanya mengambil tempahan Edit/Design untuk blog yang menggunakan platform BLOGSPOT sahaja.
    • RUSH ORDER? Maaf, saya tak ambil rush order. Semua design mengambil masa untuk dibuat dan semua order haruslah mengikut queue.
    • Berapa lama masa untuk siap design anda? Jangka masa yang diambil untuk menyiapkan satu-satu design bergantung kepada jenis design dan pakej yang diambil. Semakin sukar dan banyak item, semakin lama masa yang diambil. Kebiasaannya design untuk satu-satu design mengambil masa 3-4 hari  atau/ 1 minggu – 2 minggu. Tempahan design juga mengikut queue, iaitu “first pay, first serve”.
    • Copyright Semua design dan coding adalah hak milik terpelihara FaqihahHusni. Sebarang bentuk perubahan tidak boleh dilakukan tanpa kebenaran saya.
    • Kredit Kredit kepada saya(FaqihahHusni) akan diletakkan dibahagian bawah blog, apabila design baru di aplikasikan ke dalam blog anda. Kredit dibahagian bawah tersebut sama sekali tidak boleh diubah mahupun dibuang sehinggalah design tersebut telah dibuang secara keseluruhan dari blog anda.
    • Pembayaran? - Pembayaran hanyalah melalui BANK SIMPANAN NASIONAL sahaja. No. akaun akan diberikan setelah anda konfemkan tempahan. Pembayaran penuh wajib dilakukkan sebelum saya mula mendesign blog anda. 
    • Penukaran? - Maklumkan segala detail anda dengan lengkap, penukaran hanya boleh dilakukan 1 KALI sahaja. Jadi mohon kerjasama anda untuk memberikan maklumat design yang anda inginkan selengkapnya pada awal perbincangan.
      • Boleh whatsapp tak? - Boleh. tapi, lebih mudah bincang di facebook or email hehe.
      *Penambahan lain yang tiada dalam senarai/pakej juga akan dikenakan caj/bayaran tambahan seperti penambahan menu bar, favicon, masukkan Facebook Page/Like Pages, daftar CBOX dan sebagainya.

      *Terma dan syarat ini tidak tetap dan boleh diubah mengikut budi bicara saya ok! :D 



      *****************************************************************************

      Pakej Blog Design 



      1. Pakej Blog Peribadi/Personal

      Personal Blog Package A (RM60)
      • Standard layout ( 2 or 3 columns)
      • Basic Editing - Center post title and sidebar title, center header, remove subscribe to post Atom, remove navigation bar, remove attribution, post blockquote, customize font and etc.
      • Custom designed header
      • Custom designed footer
      • Custom image blog background
      • Text color coordination
      • Horizontal menu bar with graphic
      • Sidebar, post title with graphic (1 design)
      • Own Designer Cursor
      • Basic blog button w/share code ex: Facebook, Twitter and etc in blog post
      • Customize comment box 
      • RESPONSIVE TEMPLATE! :)


      Personal Blog Package B (RM25)
      • Standard layout ( 2 columns ONLY)
      • Basic Editing - Center post title and sidebar title, center header, remove subscribe to post Atom, remove navigation bar, remove attribution, post blockquote, customize font and etc.
      • Custom designed header
      • Custom image blog background
      • Text color coordination
      • Simple menu bar
      • Sidebar and post title with colour ONLY (Not available for graphic or image)
      • Customize comment box 
      • Revision & installation

      2. Pakej Blog Perniagaan

      Business Blog Package A (RM70)

      • Standard layout (2 or 3 columns) 
      • Basic Editing - Center post title and sidebar title, center header, remove subscribe to post Atom, remove navigation bar, remove attribution, post blockquote, customize font and etc.
      • Illustration designed header 
      • Custom designed footer 
      • Custom image blog background 
      • Text color coordination 
      • Horizontal drop down menu bar with search box 
      • Sidebar, post title or post divider with graphic (1 design)
      • Basic blog button w/share code ex: Facebook, Twitter and etc in blog post
      • Like/Share Facebook button
      • Favicon
      • Watermark
      • Business Banner 
      • Customize comment box 
      • Own Designer Cursor
      • Order Form/ Membership Form (Sign Up and Installation) 
      • RESPONSIVE TEMPLATE!


      Business Blog Package B (RM50)
      • Standard layout ( 2 columns ONLY)
      • Basic Editing - Center post title and sidebar title, center header, remove subscribe to post Atom, remove navigation bar, remove attribution, post blockquote, customize font and etc.
      • Custom designed header 
      • Custom designed footer 
      • Custom image blog background 
      • Text color coordination 
      • Horizontal menu bar with search box
      • Sidebar, post title or post divider with graphic (1 design)
      • Basic blog button w/share code ex: Facebook, Twitter and etc in blog post
      • Like/Share Facebook button
      • Watermark
      • Customize comment box 
      • Revision & installation


      Other blog addons
      • Create the new blog (for existed gmail account only) - RM 5
      • Illustration Header - Starting from RM 15 (base on your design, simple or difficult) 
      • Simple Header (typo and your own image) - from RM5 to RM10
      • Order Form or/ Membership Form (Sign Up and Installation) - RM3
      • Custom Favicon - RM5
      • Custom Menu bar - RM 10 (max. 6 menu including Home) 
      • Responsive Menu bar with search box - RM20 (max. 6 menu including Home) 
      • Custom Footer - RM 5
      • Watermark - from RM 5

      • Custom post signature - RM 5
      • Custom Facebook Profile Timeline - RM10




      *****************************************************************************
      Cara membuat tempahan
      • Berminat untuk membuat tempahan? - Jika anda berminat untuk membuat tempahan, anda boleh menghubungi saya di faqihahhusni@gmail.com atau Facebook Faqihah Husni dengan menyertakan detail-detail berikut dengan lengkap (untuk memudahkan urusan editing dan perbincangan, saya galakan anda PM saya di Facebook, kerana urusan perbincangan design jadi lebih mudah, cepat dan lancar) :
      Untuk tempahan pakej blog design :

      • Pakej blog (nyatakan jenis pakej) - 
      • Tema blog - 
      • Tajuk/Nama blog pada header - 
      • Description blog pada header - 
      • Bentuk atau gambar untuk header (jika ada sertakan bersama/attach pada email atau di Facebook) - 
      • Menu bar (sertakan maklumat menu bar yang diinginkan .max 6 menu termasuk Home) 
      • Warna pilihan (pilih disini http://html-color-codes.info/ kemudian berikan saya color code nya, contoh code color #fff000) - 
      • Font untuk Tajuk/Nama dan Descrption blog pada header (pilih font disini www.dafont.com/ kemudian berikan saya nama font tersebut misalnya Arial Bold) - 
      • Untuk Package Business Blog A sahaja - Berikan detail maklumat untuk ruangan Order Form atau Membership Form. 
      • Item tambahan (jika ada) - 

      Untuk urusan editing berikan saya juga detail :
      • Email -
      • Password -
      Untuk tempahan single item/addons  :

      • Item (contoh : watermark sahaja atau horizontal drop down menu with search box sahaja) - 
      • Nyatakan detail addons (bentuk/gambar/warna atau perkara yang berkaitan dengan tempahan yang anda inginkan) -
      • Warna pilihan (pilih disini http://colorpicker.com/ kemudian berikan saya color code nya, contoh code color #fff000) -
      Hantarkan kepada:
      faqihahhusni@gmail.com atau whatsapp terus ke 01114746174 
      Terima Kasih. 

      Comments

      Popular posts from this blog

      Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

      Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

      Tutorial: Letak gambar di sidebar