Posts

Showing posts from June, 2013

Alhamdulillah.. Thank You Everyone!

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Bila baca balik post title ni macam ala ala artis baru lepas menang award pulak .__.


Huhuhu.. Alhamdulillah.. Syukur sangat sangat.. Blog ni sudah mencapai 10 ribu followers. Serious tak sangka blog yang kosong dan tak kreatif ni mampu menarik minat 10 ribu orang untuk followers. Satu angka yang banyak, yang tak pernah qihah mimpikan sejak mula berblogging 2010 yang lalu.. mula2 berblogging 2010 guna blog lain.. ni blog yang baru bukak 18022011 :)

Terima kasih kepada semua followers dan readers blog ini yang sanggup memeriahkan blog ini. Tanpa anda semua, blog ini tiada maknanya. Qihah amat hargai sokongan padu yang diberikan. Terima kasih sekali lagi....

Qihah tak nak la celebrate followers yang ke 10000 tu sebab nanti rasa macam tak adil bagi yang lain.. Kalau followers yang lain tak ada, macam mana nak ada followers ke seribu ye dok? 

P/S doakan saya menang digi wwwow awards :p (jauh gila angan -.-)

sat. awat rasa ayat…

Random stories | A week at the 'jail'

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Hello
Halo.
How Are You?
Wie geht es dir?

{Prektis jerman sat}

Huhu. Tadi lepas KAFA tadi dalam pukul 11 abah mai amik. So, I'm at home right now! ^_^
So, I've Spent about 4 Uhr to edit my lovely blog. And I know the worst part ever is the HEADER.

I've lost my creativity hahaha so padan muka to me. tak da ke yang sudi nak design kat saya? :') :p And secondly is the background. I want to find yang nampak ceria ceria sikit tapi tak crowded sangat. tapi tak jumpa. tak mo la polkadot sebab dah selalu guna. Any suggestion? Third part is the blog archieve's widget. Hahaha dia punya scroll terkeluar daripada box but um i dont care :p

Don't ask me about my PPT result cuz I know it is my worst result ever I had. -_-



So hari Ahad haritu (15 06 13) some students form 3 from SMK Hosba datang sekolah qihah. Diorang duduk sini sampai hari Khamis. Diorang datang untuk merasai kehidupan budak budak sekolah sains di …

Bosan bosan

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

elo. kelmarin outing pelajar puteri. tapi aku tak join sebab aku tak suka sangat outing hahaha.. tapi insyaallah minggu depan hari sabtu aku keluar kot sebab ada la :p sebok je

Hari ni sekolah ganti.. tapi tak belajar sangat sebab hari ni ada full reheasel untuk HAC last year punya. esok baru ada HAC.

Form one tak banyak yang terlibat except yang pegang bunga manggar. Ala dak dak cun nak wat cene en

Aku ada cerita nak kongsi tapi malas ah. tunggu BBM nanti je la :p Benda ni siyes aku tak leh lupa huhu #TragediMesinBasuh

ok la bai.

vote la saya untuk Digi WWWOW AWARDS YA!

Untuk Kali Kedua :')

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim...

Hello gais!
Homework dah siap belum?!

Sebenarnya..
dah lama saya menantikan saat ini
setiap saat
setiap detik
aku menghitung masa
hari demi hari
minggu demi minggu
bulan demi bulan
tahun demi tahun
dan akhirnya..

DIGI WWWOW AWARDS KEMBALI LAGI!



Yay!

Ok. Haritu nak delete emails kat inbox, pastu ada email dari nuffnang (selalunya email dari nuffnang qihah delete sebab selalunya diorang sent about their gathering and so on so i tak layak hahaha) qihah ternampak satu perkataan je.. "WWWOW AWARDS" and then cepat2 joinkan diri! hehehehhe

Last year ada join tapi tak menang. Dapat top 15 je  :p hehek.



SEBAB APA SAYA JOIN?

Siyesli saya sendiri tak tahu sebab apa join. Not for the prizes ok. Lepas tekan button submitted baru teringat "eh, hadiah dia apa eh?" baru tengok. And I was like "Oh." Thats all.
I dont know. I feel happy when I joined this contest so I am a happy girl and I will be more happy …

Tutorial : Comment box Mine Version #2

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Yang ni telah direquest oleh kak Izyan kat group BBB hehe. This is my 98% my own codes :) no repost without my permission..

please backup ur templates first. Saya tak bertanggungjawab jika ada sebarang kecacatan di blog anda cause i've already told u to backup ur template first.

Ni untuk sesiapa yang tak guna threaded comment je ok hehehe

1. korang cari codes ni /* Comments
2. highlight codes dari #comments h4 { hingga la sebelum #blog-pager-newer-link {


3. Delete codes yang korang highlight semua tu dari dari #comments h4 { hingga la sebelum #blog-pager-newer-link { tu dan gantikan dengan

#comments h4 {
 background:#D1F4FE;
text-align:center;
color:#fff;
text-shadow:2px 2px 3px #888;
font:30px ttn !important;}
@font-face{font-family:ttn;src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/82Km8jmz4/tutano_cc_v2.ttf);}
#comments-block {
  margin: 1em 0 1.5em;
  line-height: 1.3em;
}
#comments-block dt {
  margin: .5em 0;
}
#comments-block dd {

Pentingnya kekemasan loker!

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Hello.
How ur holiday?

So, sekolah akan dibuka tak lama lagi
I know that u must be excited for it am I? hahahahahaha
or maybe not
yay we are gang
Hate those homework
wait
have you finished you homework?!

ok

Bagi para pelajar yang tinggal di asrama, mesti ada loker sendiri kan? Tak kiralah loker dalam kelas mahupun dalam dorm. Tapi yang qihah fokuskan ni dalam dorm la

and bukan locker handphone ya :p

For me,
kemasan loker sangat penting

KENAPA?

bukan setakat menjamin kebersihan, tetapi boleh membuatkan kita tenang.
Yelah. penat-penat belajar, serabut dengan sekolah, homeworks bagai, balik balik dorm last2 mesti bukak jugak loker kan?
kalau loker semak, lagi la semak otak kita ni.
huhu

okay
thats all
if u have any question, you can ask me here
http://ask.fm/FaqihahHusni
hehehe. sorry kalau tak dibalas sebab mungkin soalan anda tu agak sukar untuk dijawab ;p
adios!
assalamualaikum

it's 0140 in the morning
p/s: i hate my b…

Running Man akan ke Malaysia September ini! :D

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Bagi peminat setia rancangan realiti Korea, Running Man, korang mesti teruja bila dapat tahu team Running Man akan melakukan pengambaran di Malaysia September ini kan? At least terubat kekecewaan rumors sebelum ni di mana pada mulanya Malaysia termasuk dalam siri jelajah Running Man Asia, tetapi akhirnya mereka memilih Taiwan dan juga Macau.
Tapi, apa yang pasti, berita terbaru, Running Man akan melakukan pengambaran di Malaysia... pasti ramai peminat Lee Kwang Soo, Kim Jong Kok, Haha, Jae Suk, dan Kang Gary akan memenuhi tempat di mana akan dilakukan pengambaran. Tetapi, pasti ada yang kecewa sebab satu-satunya wanita di dalam Running Man, Ji Hyo tak dapat datang ke Malaysia... or maybe ini adalah kejutan seperti yang berlaku ketika episod di China di mana Ji Hyo tiba-tiba muncul selepas tidak dapat datang pada mulanya? Ah...dorang ni kuat berdrama jugak....dah nama pun reality show kan :P



Pada mulanya, aku memang tak la…

Bola

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

malam ni johor darul takzim ( #JDT ) lawan Pahang . Anda sokong mana?

dan

 esok Izzue Islam kawin dan esok birthday dia.

siapa dia?

yang belakon Sebenarnya Saya Isteri Dia! jadi Firash Arshad tu



ok bai