Posts

Showing posts from October, 2012

Tutorial : Coloured Music Box/Youtube Player

Image
ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera :)

Youtube/Music Player ni gradient. Maksudnya mixed two colors. Kalau korang tengok, ada Purple+putih kan? :) Autoplay ye.

Blogger Template
1- Blogger > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2- Copy kod di bawah dan pastekan di ruangan HTML/JavaScript
3- Save

Classic Template
1- Blogger >Template > Cari tempat yang nak letak music player ni
2- Copy kod di bawah dan pastekan di ruangan HTML/JavaScript
3- Save
<center><object width="27" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9cpHHKYt3P4?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;color2=F7CFFF" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/9cpHHKYt3P4?version=2&autoplay=1&hl=en_US&color1=ffffff&color…

Tutorial : Cbox Mine Version

Image
ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera

Example ;

Maksudnya form di atas dan segala mesej-mesej tu ada kat bawah form tu.

1. Buka codes cbox anda. Tengok kat gambar ni sebagai contoh:

click gambar untuk besarkan
2. kemudian, tukar codes yang merah tu kat bawah dan kuning di atas. Tengok betul-betul eh.
3. bila dah tukar, jadilah macam ni. hehe

click gambar untuk besarkan 4. Save

p/s : simple and quick tutorial. Harap faham :3

Entri Tanpa Backspace

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera

SEDAng ramai oramh orang malaysia sedng i mean tenah i mean tengah tengok bola, qihah pulak tengah buat entry. tatgi i mean lagi bagus sehbah i mean sebab tak ramai  akan baca enrty ni. entry ye entry.

sebenarnya dah mlama nak buat entry ni. sebelum upsr lagi rasanya kot. time tu kak pykaRahmat ajak buat sekali. alah. baiknya dia kan? sebenarnya dia pun ada ahhhhh. abaikan abaikan

entry ni dutulis.ditulis tanpa menekan button backspace di button i mea keyboard korang. tengok teyboard dan korng akan nampak <-- Backspace kajn? haa. Hebat tak?

siumpah *sampah *sumpah tak ada tujuan type entry ni. this is just for dfun. sorry sorry. so, tak kesah la kalau ada banyak typo dan hufur &huruf* atau simbol yang tersesat dan sislap *silap* datang. ahh. ayat macam ngan aoa ni *apa gi

dah la. sampai di sini sahaja netry saya. netry pun boleh. entry lah woi. nanti lagi pening pulak korang baca nni. duhhhhh. tak sangka pulak sayta *buang huruf t…

Freebies Top Button - 15 Set

Image
ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera


Top Button : Vintage, Simple, Square box, Arrow and more. Enjoy!

Related Tutorials :
http://www.faqihahhusni.com/2012/02/tutorial-back-to-top-scroll-new.html
http://www.faqihahhusni.com/2011/03/top-button.html


RIGHT CLICK ON YOUR MOUSE TO GET THE URL IMAGE
SET 1


SET 2


SET 3