Posts

Showing posts from August, 2012

PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH by NorziBeautiliciousHouse

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)




Mereka yang tersenarai dalam 222 bloggers tersebut akan menerima:1) DUA HELAI DRESS ANGGUN PILIHAN (2 Blogger bertuah!)2) 2 unit x wallet/purse (2 blogger bertuah!)3) Baucer RM10 x 5 unit (222 blogger bertuah!)layak untuk sebarang belian di BLOGSHOP NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

TARIKH TAMAT : 31 Ogos 2012, 12.00 tengah malamTEKAN BANNER!!

Wanita Malaysia paling ramai curang

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)

ACCRA, Ghana - Wanita Malaysia adalah yang ketiga paling ramai curang di dunia, menurut akhbar laman berita GhanaWeb kelmarin yang memetik laporan akhbar China Press.

Penemuan mengejutkan itu dibuat berdasarkan satu kaji selidik yang mendapati 39 peratus wanita Malaysia mengaku mencurangi pasangan mereka.

Senarai tersebut diungguli oleh Ghana apabila 62 peratus wanitanya mengaku curang diikuti oleh Thailand sebanyak 59 peratus.

Wanita Rusia pula dianggap keempat paling curang di dunia dengan angka 33 peratus diikuti Singapura di tempat kelima dengan 19 peratus.

Kaji selidik sama turut mendapati pasangan di Thailand adalah paling curang di dunia dengan 54 peratus manakala Korea Selatan berada di tempat kedua apabila 34 peratus rakyatnya dilaporkan bermain kayu tiga.

- Dipetik daripada KOSMO ONLINE.

Betul ke semua ini? 

"Awak malu ke nak date dengan saya?"

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)



Perempuan : Awak.. Kenape aawak tak penah ajak saya tengk wayang atau keluar jalan2 macam pasangan lain?
Lelaki : Saje..
Perempuan : Saje ke atau awak malu nak kuar ngan saya?
Lelaki : Mana ada..

Perempuan : Kenape kita tak penah gayut malam-malam macam pasangan lain?
Lelaki : Sebab saya nak jimat kredit.
Perempuan : Sampai hati awak kan? Kenape ye kawan sayaa panggil kekasihnya ''sayang'' tapi awk tak pernah pun panggil saya ''sayang''?
Lelaki : Geli la perkataan tu.. Nak termuntah..

--> Perempuan tersebut terus merajuk selepas membaca ayat-ayat kekasihnya.. Beberapa minit kemudian dia menerima satu mesej..

Lelaki : Sy tak penah ajak awk kuar tngk wayang ngn jalan2 sbb nanti bila kita dah kahwin, awk takkan rasa boring nak kuar ngan sy dan sy nak saat tuh nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup sy.. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua duaan? Mcm2 boleh terjadi kan? Sy…

“…and i get 5 days of MC, ohh my god…!!”

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)


in Utusan Malaysia, 25 Ogos 2012
“…and i get 5 days of MC, ohh my god…!!,” itulah antara ungkapan yang di sampaikan oleh seorang anak gadis yang dikenali sebagai, Nur Fitri Abdul Rahman atau mesra dipanggil FeetriXOXO.

Sebelum ini, MyNewsHub telah berkongsi video Fitri dan beberapa video yang seolah-olah mengajuk (parody clip) anak gadis itu.

Menurut sumber, gadis yang masih bersekolah yang juga merupakan warga Singapura itu mula mendapat F

Penulis merasakan tidak menjadi masalah kepada sesiapa sahaja untuk memuat naik video berkenaan kehidupan, percintaan dan sebagainya di laman sosial.

Namun, yang menjadi ‘daya penarik’ dalam VIDEO YANG DIMUAT NAIK oleh Fitri itu adalah aksi-aksi yang dia rasakan ‘comel’ tetapi tidak bagi rata-rata penonton.

Bermulut kembong, kening diangkat sedikit, kerdipan mata dan menunjukkan simbol ‘peace’. Apakah itu comel bagi anda yang menonton?

Penulis sendiri sukar untuk menerangkan memek muka yang ditunjuk…

Tutorial : Letak Lagu di Blog New Style #part 1 With freebies

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera


Sejak kebelakangan ni ramai yang tanya kihah macam mana nak letak lagu kat blog untuk pengguna classic template atau blogskin. Memang agak ramai jugalah yang tanya. Memandangkan kihah tengah rajin sekarang ni. So kihah akan tunjukkn caranya.

JOM TEKAN SINI dan SINI
Template Designer :
i.) Dashboard --> Design --> Page Elements --> Add a Gadget ---> Html/Javascript
ii.) Copy code di bawahpaste dekat atas Html/Javascript.
iii.) Preview and Save !

Blogskins :
i.) Dashboard --> Design --> Template --> Edit Html
ii.) Copy code di bawah dan paste dekat BAWAH <head>
iii.) Preview and Save !<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:10px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/others/oth-6/oth589.cur), progress;
background:url('URL ICON ') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:1px solid #000000…

Tutorial Photoshop : Header berbentuk awan

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)

contoh header berbentuk awan.
Haiiii. Hari ni qihah nak share dengan korang semua cara-cara nak buat buat header berbentuk awan. Tutorial ni korang kena ada Photoshop. Photoshop CS berapa pun boleh okay. Header macam ni sesuai kalau korang buat header bersambung dengan body blog :-)

1. Open photoshop > New


2. Ubah width & height mengikut citarasa anda. Pastikan Transparent. Dah siap tekan OK.


3. Click dekat bahagian yang ditunjukkan seperti gambar di atas.



4. Sekarang korang pergi dekat shape dan pilih bentuk yang  dibulatkan tu Lepas tu create shape dekat layer macam biasa.
p/s: Kalau korang tak ada bentuk tu, korang ikut anak panah biru tu okay? tekan anak panah kecik tu > all > Ok.



5. Sudah? Okay. Kalau korg rasa shape dia terlalu kecil. Korg bole ubah saiz dia. Pergi dekat Edit > Free Transform


6. Korang adjust lah awan tu ikut citarasa korang. Kalau dah siap, tekan Move tool

7. Pilih Apply je kalau dia tanya apa-a…

Tutorial ClassicTemplate/Blogskin : Disable Right Click

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)

Selalunya orang guna benda ni untuk mengelakkan orang copy anythings from their blog lah. So, diorang tak bagi orang right click. Tapi, kalau blog yang ada freebies, tutorial tu tak digalakkan pasang benda ni :p

1.Dahsboard > Template > Edit HTML
2.Tekan Ctrl+f serentak dan cari code ni
3.Copy code di bawah.
<script language=JavaScript>
<!--//Disable right mouse click Script
//By Dynamicdrive (renigade@nsimail.com)
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){return false;}}
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){return false;}}}
if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;}
else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}
document.oncon…

Kisah Erra Fazira teruskan kehidupan tanpa bapa sejak kecil

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera! :)



Erra fazira ataupun nama sebenarnya Fazira Wan Chek, anak kelahiran Sungai Choh, Rawang, Selangor ialah seorang artis di Malaysia.

Ikuti Kisah Raya Erra Fazira tentang dirinya yang terpaksa meneruskan kehidupannya tanpa seorang bapa sejak kecil lagi. Lihatlah bagaimana Erra Fazira menjadi teladan yang baik untuk menjadi lebih tabah...

Tengok videonya di Youtube.. tunggu 5 saat dan anda akan ke video tersebut..
http://bit.ly/KisahRayaErraSayangilah ayah anda ketika mereka masih ada.. Kepada yang ayahnya sudah meninggal dunia, sedekahkan al-Fatihah kepada mereka.. moga ditempatkan di kalangan orang-orang yang beramal soleh. Ameen.

Miyyo Azman dan Aaron Aziz.

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera


*gambar sebenar*
Miyyo Azman.. Korang pernah dengar tak nama ni? Kalau korang pengguna twitter yang agak lama, mesti kenal. Try tengok account twitter dia, https://twitter.com/whalewolff. Ramai kata dia ni handsome orangnya. Ehem.

Aaron aziz pula.. Haishh. Tak payah rasanya nak bagi introduction tentang pelakon terkenal yang berasal daripada Singapore ni. Mesti korang dah kenal :P

Diorang ni muncul dalam satu TVC di Astro Ria.. Video pasal kisah raya Aaron Aziz masa kecik dulu.

Time iklan tu keluar kat astro ria, kebanyakan orang tweeted 'Miyyo Azman ada kat Astro Ria!!', 'Miyyo Azman berlakon dengan Aaron Aziz', 'Tadi rasanya nampak Miyyo Azman kat Astro Ria' dan sewaktu dengannya.

Best sangat!! Kalau korang nak tengok, boleh tengok kat :

http://bit.ly/PjMjqA  tunggu load 3 saat..

Edit blog percuma untuk 4 pengomen TERPANTAS #p2

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)

Nak buat last week. tapi, tak jadi sebab kabel kena curi. kuajaq betul kan. So, buat hari ni jelah :)

Sebelum tu, korang kena tengok SINI dulu dan tengok Cerita Botoll ni. Kejap je :)



Macam mana??


1. Anda Hanya perlu KOMEN di entry ini besertakan butir-butir berikut :
URL Blog :Email atau twitter atau skype : 
Senang je kan? Kihah malas nak buat banyak-banyak. nanti kesian kat korang kena tulis nanti.. hehe. So, cepatlah! :)

PASTIKAN EMAIL ATAU URL FACEBOOK ANDA TU BETUL. KALAU TAK, ANDA AKAN DIRIJECT DAN DI PASS KEPADA ORANG LAIN. TQ

update
-DAH DITUTUP-

kerjasama anda sangatlah di hargai. *ceh

Irma Hasmie disahkan Mengandung

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :D


Daripada Murai.com.my

KUALA LUMPUR, 14 OGOS 2012: Biarpun menganggap masih terlalu awal untuk berkongsi berita gembira ini dengan peminat, namun pelakon dan pengacara, Irma Hasmie,30, tidak menafikan berita yang mengatakan bahawa dia kini sudah berbadan dua.

Malah, Irma yang ditemani suaminya, Redza Shah, 31, ketika majlis fitrah Ramadan 2012, malam tadi memberitahu keadaannya ketika ini kurang sihat dan menghadapi alahan muntah-muntah.

"Insya Allah, memang betul saya sudah mengandung. Sekarang ini pun saya agak tidak sihat dan banyak muntah-muntah. Usia kandungan saya 4 minggu dan sudah mahu masuk ke 5 minggu.

"Saya selalu muntah-muntah dan tidak boleh menerima makanan. Namun, doktor memberitahu bahawa ini simptom biasa. Saya berharap badan saya cukup kuat menghadapinya.

"Setakat ini itu saja alahan yang saya hadapi. Saya tidak mengindam apa-apa pun hanya suami saya saja yang mengidam lebih. Dia pula yang tiba-tiba jad…

Cara Rasulullah SAW Menjaga Kesihatan Diri

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)




Hari ni Faqihah nak share dengan korang beberapa tips nak jaga kesihatan diri mengikut Islam, sunnah nabi. Selain tu, un-muslim pun boleh mencubanya.. Tak salah pun :)

PETUA IMAM SYAFIE

Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakan mata
1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama


4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI
Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA&…

Newwwww Looook!

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)



Semalam kihah bersengkang mata sampai pukul 12 tengah malam. Gara-gara nak edit blog. Heh. Walaupun tahu kata ada exam, tapi tetap nak edit blog juga.
Tema kali ni ialah kaler pink. Kenapa warna merah jambu menjadi pilihan? Kihah pun tak tahu. Mungkin kihah suka kot dengan warna ni. Kebetulan, warna baju raya kihah pun warna pink jugak. hehehe. Baju raya korang tahun ni warna apa?
Lepas tu, kihah harap sangatlahkan blog ni cepat load bagi korang. Bagi kihah blog kihah ni cepat load. Biasa-biasa je. Tapi, bagi korang tak tahu lah kan. Sebab setiap orang, dia punya kelajuan internet lain-lain :) So, korang rasa blog kihah ni lambat load ke biasa-biasa je?

Last sekali, kihah harap korang suka dengan perubahan terbaru blog kihah ni. Header kihah simple je sebab tak nak yang semak sangat. Bak kata omputeh 'crowded'. Entah betul ke tak ejaannya. Ohya. Ada tak yang nak beertanya font header kihah nama apa? boleh tanyakat ruangan komen :…

Peluang Minum Teh bersama PASANGAN DIRAJA, Putera William dan Kate Middleton

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)

SHAH ALAM - Duke dan Duchess of Cambridge akan mengadakan lawatan ke Malaysia pertengahan bulan depan dalam rangka kunjungan ke beberapa negara rantau ini sempena sambutan Jubli Intan Ratu Elizabeth II.

Putera William dan Duchess Kate Middleton akan melawat Singapura, Malaysia dan Kepulaun Solomon sebelum menuju ke Pulau Pasifik Tuvalu, lapor akhbar Telegraph.

Duke dan Duchess of Cambridge ini akan berada di Malaysia selama tiga hari.

Pasangan ini yang mendirikan rumah tangga awal tahun lepas merupakan anggota pertama keluarga diraja Britain pertama melawat negara-negara Komanwel sejak Ratu Elizabeth mengadakan lawatan pada 1982.

Tuvalu, merupakan sebuah negara dunia keempat terkecil, berkapasiti 10,000 orang penduduk.

Istana St James mengumumkan bahawa pasangan itu akan tiba di Singapura pada 11 September sebelum melawat Kuala Lumpur dan Sabah dan terbang ke Tuvalu melalui Kepulauan Solomon dan seterusnya ke Pulau Polinesia 19 Sept…

Apa yang korang akan buat bila SEDIH? #BilaSayaSedih

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)

Lama tak Kihah update blog kan? *kononnya*

Caption : Padan Muka
unrtuk kali kedua kena twitlimit. ohya. back to the title. Setiap orang mesti ada cara yang tersendiri untuk melegakan/menghilangkan rasa sedih diorang kan? Kalau korang korang buat apa?
Korang ada twitter tak? Mesti banyak yang ada kan? Kepada yang ada twitter, jomlah gunakan hashtag #BilaSayaSedih dan tekan button tweet. Insyaallah kihah akan retweet tweet korang tu :*Bagi yang tak ada account twitter, bolehlah komen di entry ini ye :D Assalamualaikum.

eh kejap. Padan muka tu apa? 

Bawang Putih Dan Bau Mulut?

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)


Hadith :-

Abu Ayyub r.a meriwayatkan katanya: 
Adalah Rasulullah SAW apabila baginda didatangkan makanan maka baginda memakan sebahagiannya dan yang lebihnya dikirim kepada ku. Pada suatu hari baginda mengirimkan kepada ku makanan yang lebih yang tidak pun dimakan sebahagiannya kerana padanya ada bawang putih.Saya bertanya kepada beliau: Apakah ia haram?.Baginda bersabda: Tidak. Tetapi aku tidak menyukainya kerana baunya.Abu Ayyub berkata: Sesungguhnya saya tidak menyukai apa yang anda tidak menyukainya.Riwayat : (HR Muslim)



Huraian :-
Bau-bauan pada umumnya mempunyai pengaruh yang kuat terhadap manusia dan haiwan. Banyak orang mahupun haiwan terus mengingati bau tertentu sepanjang hidup mereka. Orang yang mempunyai nafas yang berbau pula sering mendapat banyak masalah dalam pergaulan seharian mereka. Selama perbualan berlangsung biasanya orang yang berkomunikasi bersamanya akan berusaha menjarakkan diri atau cuba seboleh mungkin mena…

Tutorial : Blog Hit and Visitors Counter

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)




*Straight to the point*

1. dashboard > Layout > Add a Gadget
2. Korang pilih BLOG STATS okay.



3. Lepastu, korang ada di beri pilihan. Korang pilihlah style mana yang korang suka. Pastikan kat time period tu ALL TIME okay :)

4. Save.

UPDATE kalau nak CENTER, pergi Blogger > Template >Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget Templates
Cari kod ini :
<b:widget id='Stats1' locked='false'  Pastu, ada kod  <div class='widget-content'> kan? korang gantikan kod tu kepada
  <div class='widget-content' style='text-align: center;'> CONTOH;


Preview dulu. Kalau tak ada error, boleh save.
 Ohya. Tutorial ini untuk template designer. Kalau korang guna classic template, korang boleh guna http://www.freebloghitcounter.com/ atau yang lain. ada banyak lagi.. Boleh je cari kat google :)

Salah satu sebab kenapa saya tak suka bagi Anonymous komen.

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera

Kihah memang suka bagi anonymous komen. Tapi, ni lah jadinya.

spammers

SHILA AMZAH kini sudah BERTUDUNG :)

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :-)



Bermula 1 Ramadhan yang lalu, Shila Amzah sudah belajar untuk berjinak-jinak mengenakan tudung dalam penampilannya. Ternyata tempoh percubaan yang dilaluinya selama 15 hari telah membuatkan beliau mengambil keputusan untuk terus kekal dengan imej bertudung sehingga ke akhir hayat.

Menerusi mStar online, Shila memaklumkan bahawa keputusannya untuk bertudung telah dibuat pada Sabtu lalu, di mana apabila kekasih hatinya Sharnaaz Ahmad mengajak beliau untuk berbuka puasa bersama peminat-peminatnya dan ketika bersiap secara tidak sengaja Shila telah mengambil tudung dari almari dan menyarungkannya di atas kepala. Pada ketika itulah Shila mula sedar, dan mula mengambil keputusan untuk berubah.



Menurut Shila, Sharnaaz tidak menyangka perubahan drastik yang dilakukan olehnya, namun begitu Sharnaaz tetap gembira dengan imej terbaru beliau.

Kini Shila turut berubah sedikit demi sedikit dari segi gaya penampilannya, di mana beliau sudah memili…

Nak masuk tandas pun kena bayar!

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera

Suatu hari Ibrahim bin Adham ingin membuang air kecil, lalu dia pun pergi ke tandas awam. Apabila dia ingin masuk ke dalam, seorang lelaki penjaga tandas menegurnya, “Wahai orang tua, bayarlah dulu sebelum masuk.”

Mendengarkan sapaan lelaki itu, air mata Ibrahim bin Adham pun bercucuran keluar dari matanya.
Lelaki tadi terkejut dan berkata, “Wahai orang tua, andai kata kamu tiada wang untuk dibayar, masuklah secara percuma. Janganlah menangis kerana ini.”

Ibrahim bin Adham menjawab, “Wahai pemuda, aku menangis bukan kerana aku tiada duit tetapi aku terfikir jika tempat sejijik ini pun harus dibayar untuk dimasuki, bagaimana pula dengan syurga Allah? Berapakah bayaran yang harus aku sediakan untuk masuk ke dalamnya?"



p/s: Jumpa entry ni blog kak Ila :) Rasa macam nak share pulak kat bloggers lain.. Renung-Renungkan Selamat Beramal ! :D

Gempak Giveaway Hari Raya by Amercorner.Com!!
Samsung Galaxy SIII, hanya RM999.. Macam mana nak …